Hantering av personuppgifter

Genom att du bokar mina tjänster eller kontaktar mig samtycker du till nedanstående hantering av dina personuppgifter:

Bokning av tjänst
För att boka mina tjänster används Boka direkt. Vid bokning lämnar du de personuppgifter som behövs för att kunna erbjuda dig tjänsten. Ett mejl skickas till  både dig och mig med bekräftelse om bokningen. Din bokning läggs in i en kalender hos Boka direkt.
Personuppgifter kring namn, adress, telefon och e-post adress läggs manuellt över till bokföringsprogrammet Visma eEkonomi. Detta för att kunna bokföra utförd tjänst till skatteverket.

Dina uppgifter lagras i bokningssystemet så länge du är kund och gör återkommande bokningar. Om du har varit inaktiv mer än 1 år kommer jag att radera dina lämnade personuppgifter.

Hemsida
På min hemsida används analysprogrammet Matomo (tidigare Piwik) som används för att spara IP-adress, webbläsare, skärmupplösning etc av besökarna till hemsidan.
När du besöker hemsidan sätts en cookie (textfil) på din dator för att se om du är ny eller återkommande besökare.
Både hemsidan med WordPress och Matomo är öppen källkod och är egna installationer på vårt svenska webbhotell.

Mejl
Kontaktar du mig via mejl eller kontaktformulär på hemsidan hanteras detta via ett separat mejlkonto på mitt webbhotell. Lagring av mejlen sker i Sverige.

Telefonnummer
Vid telefonkontakt, SMS eller betalning via Swish lagras dina uppgifter i min separata jobbtelefon.

Sociala medier
Jag har en företagsida på Facebook och använder Instagram för att lägga ut bilder samt Twitter för marknadsföring. Eventuella kommentarer, gillande som du gör på dessa sidor hanteras enligt respektives privacy policy.

Hur jag använder dessa uppgifter
Uppgifterna från Boka direkt och Visma eEkonomi används som statistik på sålda tjänster för att utveckla och skapa kunderbjudande samt att kunna bokföra enligt lagkrav till skatteverket. Din lämnade mejladress används för att skicka ut ett fåtal nyhetsbrev med erbjudande och nyheter. Du kan när som helst mejla mig så tar jag bort dig från nyhetsbrevet.
Ditt telefonnummer/SMS  används om plötsligt behov avbokning uppstår. Vid betalning med Swish används ditt telefonnummer som verifikation på genomförd betalning.

Ett analysprogram används för att se vilka sidor som besöks, från vilket land, om det är främst mobiltelefon eller dator som används, hur långt besöket är på sidorna. Allt detta används för att utveckla hemsidan, formulera om sidorna eller ändra i menyerna.

Tillgång till dina uppgifter

Hemsida och mejl
Hemsida, analysprogram samt mejl har Jennies Vardagslyx.  Vid supportärenden finns även webbhotellet. Alla uppgifter lagras i Sverige.
Tillgång till hemsida och alla inloggning sker alltid med krypterad anslutning.

Boka direkt
Boka direkt agerar personupppgiftsbiträde på mitt uppdrag av dina uppgifter. Bokadirekt driftas i Amazon AWS anläggningar på Irland och i Tyskland.
Inloggning till kontot hos Boka direkt sker via krypterad anslutning och med tvåfaktorsinloggning.

Visma eEkonomi
Visma eEkonomi används enbart föratt bokföra utförd tjänst.  Dina uppgifter används på mitt uppdrag, ev vid ett supportärende.
Inloggning till kontot hos Visma eEkonomi sker via krypterad anslutning och med tvåfaktorsinloggning.

Utdrag och rättning av uppgifterna
Du har rätt att få ett utdrag av dina personuppgifter som jag har samt att få eventuella felaktigheter rättade.

Ta bort uppgifterna
Kontakta mig så tar jag bort alla dina ovanstående enligt ovan som är kopplat till dig. Via bokföringsprogrammet tas de uppgifter bort som tillåts att raderas utifrån bokföringskrav från Skatteverket.

Ansvarig för hantering av dina personuppgifter är:
Jennie Adolfsson
Jennie’s Vardagslyx
Kontakta mig

Länkar:
Boka direkt: https://www.bokadirekt.se/
Visma eEkonomi: https://vismaspcs.se/produkter/bokforingsprogram/visma-eekonomi
Wordpress: https://wordpress.org/
Matomo: https://matomo.org/
Swish: https://www.swedbank.se/privat/digitala-tjanster/swish/index.htm
Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy
Twitter: https://twitter.com/en/privacy
Instagram: https://www.instagram.com/legal/privacy/

Senast uppdaterad: 2018-05-23